2013-09-12 16:11:11• hírek • Szatmar.ro/Refszatmar.eu

Megújult a szamosdarai templom

Áldásos munkálatokon vannak túl a Szamosdarai Református Egyházközség tagjai.

Versényi István lelkipásztor elmondta, hogy egy 2008-ban leadott pályázatnak és a hívek adományainak köszönhetően sikerült a templom belsejét rendbe tetetni, kifestetni, új csillárokkal gazdagítani, új terítőkkel szépíteni, ugyanakkor a templomtetőt is felújították.

A szamosdarai reformátusok temploma 1947-ben épült, nagy szükség volt a felújítási munkálatokra.  Az elmúlt napokban sikerült a templom tetőszerkezetén újításokat eszközölni. Teljes egészében új cserepekkel, lécekkel és néhány új gerendával lett ékesítve a templom. Szükség volt megtenni ezeket a lépéseket ugyanis nagyon sok helyen beázott a templom. Az elvégzendő munkát a gyülekezet presbitériuma és a hívek önkéntes tagjai végezték.

A közmunkán összesen negyvenöten voltak segítségükre. A munkálatokat a következő ácsmesterek irányították: ifj Csorvási Árpád, id. Székely László, Király Imre, Szeles János, Székely Gyula, id. Gál István és Tamás Imre.  A nőszövetség tagjai Korponai Mária vezetésével finom reggeliket és ebédeket biztosítottak a közmunkán résztvevőknek.

Az építkezési anyag egy részét Gaman Mihály polgármesternek köszönhetően, aki a gyülekezet algondnoka is, a Pusztadaróci Polgármesteri Hivatal vásárolta a gyülekezetnek 4900 RON értékben. A többi felhasználandó építkezési anyagot a hívek adományából és az egyházközség pénztárából tudták megvásárolni. A gyülekezeti tagok tehát nem csak kétkezi munkával, hanem adományokkal is segítettek ezekben a munkálatokban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: